събота, 11 юни 2016 г.

"Единствената" от Кийра Кас

"Единствената" - грандиозният край на историята на Максън и Америка. Най-емоционална, най-интересна, най-уникална. Тази книга ме убеди, че "Изборът" е една от НАЙ-любимите ми поредици.

За разлика от "Елитът", в който Америка и Максън не преставаха да правят глупави постъпки, тук в "Единствената" са такива душици. Връзката им се укрепва все повече и повече и двамата не спират да доказват обичта си един към друг. Стават по-прями, което в един момент не завърши добре и все пак... Кийра ни разкрива и малка част от личността на истинския Максън, който не е принц, а просто младеж с нормални хобита и мечти.

Ако смятате, че във втората книга Америка е станала наистина смела, то в третата се е превърнала в нов човек. Самото й мислене се променя към по-добро, поема повече отговорности, става по-разсъдлива и въобще нищо общо с "Елитът", което само може да ме прави щастлива.

Същото е и с другите четири момичета. Томахавката е заровена и всички стават истински приятелки. Едно от тях наистина ми стопли сърцето с драстичната си промяна и имах големи надежди за по-напред, но уви.

Единственият дразнещ човек в цялата книга беше - Крис...Буквално тя беше заместител на Аспен от миналите две книги с тези нейните картички и мили жестове. Беше ми прекалено сладникава и превзета и се буташе навсякъде.

За мое огромно облекчение Америка най-накрая се усети и заедно с томахавката, колебанието й кой да избере също беше заровено. Аспен не се вреше толкова там, където не трябва и даже ми стана симпатичен. За момент човек би си помислил, че страстите са се охладили и че най-накрая всичко ще бъде fine...Да, ама не.

За голяма изненада на читателите принц Максън и Америка се съюзяват с хора, с които не са и подозирали, че след време ще успеят да променят бъдещето на Илеа към
по-добро. Отново има много екшън, тъй като се намесват и бунтовници.

Разбира се, следва и моментът, в който толкова много съчувствах на Мер и даже докато четох книгата си представях как, ако беше реална личност щяха да се пуснат трендове от сорта на "#prayforAmericaSinger", "#prayfortheSingers". Може да се каже, че от това се извлече една полезна информация, която няма да напиша тук, прочетете the damn book и ще разберете.

Когато най-накрая настъпва годежната церемония, където Максън ще обяви своята годеница....помислих си, че това е някаква по-лека версия на "Червената сватба" от "Игра на тронове". Тотален mindfuck. Убиха хора, които не трябваше и не трябваше да умират. Сърцето ми бавно-бавно се късаше.

"Изборът" е една уникална поредица, която ме е довеждала до най-различни емоции и състояния... Стилът на писане на Кийра Кас е толкова увлекателен, а непринудеността, човечността и благородността на Америка те карат да я заобичаш още повече. Читателите могат да израстнат с Мер и да усетят какво е да бъдеш претендентка за сърцето на принц Максън. Просто ги обожавам. 5 от 5 звезди.

Няма коментари :

Публикуване на коментар