вторник, 17 май 2016 г.

"Заедно на път" от Сара Десен

Като за първо ревю реших да избера "Заедно на път" по случай лятото, което буквално не знам откога е започнало в Бургас. Книгата е перфектна за лятото и не само, защото историята се развива през лятната ваканция на главната героиня, но и защото самият стил на писане те кара дори и през най-студеният и мрачен ден да помиришеш морския въздух и да усетиш топлината на слънчевите лъчи. Или поне лично при мен стана...

Та, главната героиня се казва Одън Уест. Момиче, третирано още от дете като по-голяма и което прекарва повечето си време в учене.Лятото преди да отиде в колеж, тя решава да предприеме нещо по-различно от това да е завряла нос в учебниците, като отива в градчето Колби при баща й и новото му семейство. Там тя среща мистериозното момче Или, с когото споделя един и същи проблем със заспиването вечер. Сприятелявайки се все повече и повече двамата прекарват нощите в изживяване на изгубеното детство на Одън.

Книгата буквално се чете на един дъх, а създадената от Сара Десен, атмосфера е както се изразяваме повечето бургазлии "лятно-приятно"... създава комфорт и най-вече лятно настроение! Самата история на Одън е доста съвременна и нищо чудно да оприличите себе си с някой герой или пък с изживяна случка. Лично аз съм доста добре запозната с цялото това "Учи, учи, учи!", понеже повече от половината ми рода са учители. Кофти и все пак. Корицата, макар и семпла, допълва към вече създаденото впечатление за история, случваща се през горещо лято и най-вече изпълнена с приключения. Освен това и напълно си подхожда с написаното в книгата. Ако трябва да съм честна, когато видях за пръв път книгата си помислих, че ще става дума за двама приятели, които са решили през лятото да си направят пътешествие с колела, а след това осъзнават, че са влюбени един в друг и обичайните клишета...А след като прочетох резюмето си помислих, че Или е момиче, защото... Ами написан е Ели...Мда, "не съдете за книгата по корицата й", защото буквално ще се окаже нещо съвсем различно! Определено в близкото бъдеще ще си купя още книги от Сара Десен и вярвам, че няма да бъда разочарована. Давам й 4 от 5 звезди.

1 коментар :