събота, 21 май 2016 г.

"Изборът" от Кийра Кас

Кралство Илеа е новата форма на днешните Съединени Американски Щати след поредната световна война. Провинциите са 35, а устройството на държавата е в абсолютна монархия, като жителите са разделени на 8 касти. За да намерят подходяща съпруга за бъдещият крал на Илеа - принц Максън Шрийв, родителите му организират състезание, наречено "Изборът", като от всяка област на кралството бива изтеглено името на момиче, което има шанс да бъде следващата кралица. Главната героиня се казва Америка Сингър, Петица, която по желание на родителите й, се записва в "Изборът", тъй като семейството й не изкарва достатъчно пари.

Корицата... абсолютно съвършенство. Обожавам това карибско синьо! Няма корица от тази поредица, която да не ми харесва.

Така, тук ви предупреждавам, че предстоят малко спойлери, затова тези, които не са прочели книгата, ами, четете на собствен риск.

Ще започна с персонажа на Америка...Доста интересна личност, която на моменти наистина става досадна със своята несигурност. Всеки има моменти, в които се колебае за нещо, но това нейното наистина продължава доста дълго и го знам, защото вече съм прочела всички книги от поредицата, но не смятам да коментирам неща, които не са се случили в първата книга. Ако изкючим несигурността й, тя ми се вижда изключително миличка, любвеобилна и прекрасна. Но пък тази й любов към тайното й гадже - Аспен, някак си ми идва твърде в повече.

Аспен е също един от хората, които я убеждават да се включи в "Изборът", за да може да се издигне в обществото и да помогне на семейството си. Тъй като той е Шестица, ако Америка се омъжи за него, те няма да имат добри възможности, да не кажа никакви. Дори и да знае, че е прав, Америка се инати, а когато накрая склони можех да си отдъхна от цялото това дърдорене.

За жалост, то не спря още дълго време, защото след като главната героиня е вече в двореца и се запознава съвсем случайно с принц Максън и открива, че има едно такова привличане между тях, се започва с една огромна дилема - Максън или Аспен? Аспен или Максън?

Лично аз от самото начало съм Team Maxon, защото той е повече от очарователен. Моментите им с Америка са толкова сладки и непринудени, а и самото начало на връзката им така стопля сърцето ми.

Още нещо, което искам да отбележа за книгата е, че Кийра Кас не е променила държанието на главната героиня от самото начало, освен за към по-добро. Това, което имам предвид е, че в двореца всяко момиче, участващо в "Изборът" разполага с три прислужнички... В случая тези на Америка са Мери, Луси и Ан, към които тя не се отнася като с простолюдие, а даже обратното... Държи се с тях като с приятелки, което е много важно, предвид средата, в която живеят.

Единственото нещо, което най-много ме издразни накрая е, че Аспен отново изникна ей така, искайки от Америка отново да се съберат, защото положението му е по-добро от преди, защото е назначен в кралската армия и следователно е по-добре заплатен. Изключително гадно и все пак добър замисъл за любовен триъгълник, колкото и да ги мразя.

Поредицата "Изборът" определено ми стана една от любимите, не само заради историята, а най-вече заради увлекателното писане на Кийра Кас, която е създала едно леко и приятно четиво, което запленява и би могло да те накара да не се отлепиш от него с часове.

Няма коментари :

Публикуване на коментар