събота, 20 август 2016 г.

August Book Haul

Сещам се как преди две седмици разглеждах постове за Book Hauls и си мислех, че никога няма да направя подобен пост или поне не скоро. По необясними причини. И ето че настъпи моят първи имен ден в годината (15.08) и четири дни след това аз притежавам 13 нови книги. "Съдбата си знае работата." и "Никога не казвай никога."- водещите сентенции за тази ситуация. Представям ви моят първи Book Haul! За първи път през живота си купувам толкова много книги накуп и щяха да бъдат още, но реших да помисля малко за бъдещето, тъй като съм пред фалит... И все пак съм пред огромна дилема дали да си поръчам цялата поредица "Академия за вампири". Периодът 15.08-18.08.2016 влиза в един от най-щастливите през целия ми живот.




1."Да изгубиш Хоуп" - Колийн Хувър
Книжката беше на тройно по-малка цена и си казах "Защо не?". Нямам си идея кога ще я прочета, имайки предвид, че не е първата книга, но и първата да имах може би ще я оставя за по-нататък, тъй като не съм в настроение за нея.
2.Поредицата "Легендата" - Мари Лу
Беше на промоция в "Хермес" и нямаше как да не се възползвам от това. И без това Анна не престана да ми я хвали, пък и първите две странички ме грабнаха доста.
3."Отпор" - Дженифър Л. Арментраут
Най-накрая да взема и последната книга от поредицата "Лукс", с която се бавя вече почти две години. Shame! Получих я като подарък от приятелка, което я прави още по-специална и нямам търпение да разбера края на тази невероятна история!
4."Писма до мъртвите с любов" - Ава Дилийра
От доста време се канех на тази книжка. Още преди да бъде преведена тук преслушах първите две глави в Goodreads и от тогава си казах "Ще се чете!". В момента съм в процес и ми се струва доста приятна и прочувствена. Лоръл ми е много симпатична, макар че е доста затворена в себе си. Но от сега мога да кажа, че е книга, която всеки тийнейджър трябва да прочете и вярвам, че всеки ще намери частица от себе си в историята.
5."Стъкленият меч" - Виктория Айвярд
Беше крайно време да се добера до втората част на "Алена кралица". Планирам да я започна до няколко дни и отново да се потопя в историята на Мер и да разбера как се развива след случилото се в първата книга. Надявам се да не ме разочарова, защото четох всякакви мнения и не съм много сигурна дали ще бъда доволна накрая.
6."След теб" - Джоджо Мойс
Още една втора книга, която нямах търпение да сложа на етажерката си. Много съм развълнувана и наистина се радвам, че отново ще вляза в живота на Луиза Кларк, с която доста си допаднахме.
7."Фенка" - Рейнбоу Роуъл
Страшно се радвам, че успях да си купя и тази книжка. Реших тя да бъде първата, която ще ме въведе в света на Рейнбоу Роуъл и се надявам да не ме остави разочарована, което ако съдя по мнението на приятелите ми и буук блогърите, а също и на резюмето, съмнявам се това да стане.
8."Предимствата да бъдеш аутсайдер" - Стивън Чбоски
Цели три години седях и гледах "Предимствата да бъдеш аутсайдер", чакайки ме да протегна ръка и да я взема. Най-накрая се осмелих. Филмът доста ми хареса, вярвам че и книгата ще ме остави с добро мнение.
9."Човек на име Уве" - Фредрик Бакман
Беше ми доста препоръчвана и също от доста време й се канех. Планирах да си я поръчам и на немски, но реших да не бързам отново да се върна към него, тъй като това ще стане след 15ти септември.
10."Перфектна химия" - Симон Елкелес
Не можех да повярвам, когато една приятелка ми каза, че от доста отдавна ми е говорила за тази книга, а аз просто съм кимала и съм казала, че няма да я прочета. Защото сега я обожавам...Следваща цел - "Правилата на привличането" и "Верижна реакция"
11. "Тайната история" - Дона Тарт
От доста време слушам за писателката Дона Тарт и достъпната цена на книгата беше един от знаците, които да ме подтикнат към купуването й. Също като "Фенка" тя ще ме въведе в света на Дона Тарт, от който ме съмнява да остана недоволна.

Това беше моят първи Book Haul и се надявам за в бъдеще да продължа да правя такива, а до тогава очаквайте минимум тринадесет нови ревюта!

3 коментара :

  1. Страхотни заглавия, приятно четене! ^^

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!
    Продавате ли - "Да изгубиш Хоуп"?
    Единствено тя ми е необходима, за да попълня колекцията с книгите на Колийн Хувър.

    ОтговорИзтриване