петък, 26 август 2016 г.

Tag: Властелинът на книгите

Два тага за един ден! Уау. Благодарности на Скоти от Sciles Hobby Zone. От своя страна тагвам Мари Чернева, за да върна услугата, и Юлия Кирилова.

1. Книга, която би накарала всеки да прочете.
Тук отново идва класиката "Хари Потър", но за разнообразие ще кажа каквато и да е книга, защото всичко, което се чете ще обогати културата на един човек. Лол, колко философски.

2. Част от направата на книга, която би променила/премахнала.
Мисля, че няма нищо, което да искам да махна.

3. Автор, който би искала да пише всички книги.
Ами бих казала Джоан Роулинг, но всъщност не искам само тя да пише всички книги, защото вярвам, че не съм единствената, на която ще й омръзне да чете от един и същи автор. Дори и това да е Джо. Обичам разнообразието.

4. Книга, която бихте занесли в "книжното мазе", за да освободите място за нова на рафта.
Даже не е една..."Лукс" на Ана Годрбърсън, "13 причини Защо" на Джей Ашър, "Малкият червен учебник", може би и книгите на Джон Грийн без "Къде си, Аляска?", а също така и "Аутсайдерът" на Маркъс Зюсак. Направо цял рафт.

5. Художник, който да илюстрира всички корици.
И аз като Скоти ще кажа Стоян Атанасов, като визирам кориците на "Самодива" и "Гневът и зората", които са просто произведение на изкуството и няма как да не спомена и фотографското студио, което е направило кориците на "Изборът", но най-много искам художникът да бъде моята братовчедка Лина Ляпчева, с която от доста време се уговаряме, живот и здраве, да ми направи кориците на бъдещите книги.


6. Лице на литературен герой, което би сложила на пари.
Не знам по какви причини, но понеже съм гледала филмите, смятам че това ще да е Катнис Евърдийн. Отзад на монетата ще има образ на сойка-присмехулка. Идлин Шрийв също би била страхотна на банкнота.




7. Книга на 2016 от прочетените до момента. 
Сещам се само за "Короната" на Кийра Кас. Защо трябваше да свърши, защо!?

Благодаря отново за тага и всеки да се чувства поканен да го направи. А лично тагнатите да се залавят за работа!

Няма коментари :

Публикуване на коментар