понеделник, 13 юни 2016 г.

"Короната" от Кийра Кас

Колкото и да не ми се иска...Това е последната книга от поредицата "Изборът". Вътрешно се надявам Кийра отново да се отметне, защото поначало трябваше да бъде трилогия, но ето ги "Наследницата" и "Короната". Дори в момента, като пиша ревюто изпитвам носталгия, затова как чаках две години подред да дойде месец Май и да излезе следващата. Няма да се впускам в такива драматични обяснения, така че минавам направо по същество.

Всичко започва от там, откъдето свърши "Наследницата". Случиха се неща, които доста повлияват на Иди и с това тя ме спечели още повече. Вижда се една по-зряла и по-отговорна Идлин, която със своя упорит характер постига доста. Разбира се, пътят не е лесен и чак тогава тя осъзнава малка част от това да управляваш цяла страна (Нищо не съм казала!).

Със сигурност може да се каже, че тази книга е по-емоционална от предната, тъй като младата бъдеща кралица минава през доста неща, които малко или много й повлияват. Самата тя не е толкова добре запозната със себе си и чувствата си, което е донякъде добре, защото първата любов, казват, е най-силна. Жалко че се усеща толкова късно, макар че се надявах на друго.

В ревюто на "Наследницата" споменах, че доста от читателите не са доволни от това, че Кийра не е вкарала малко повече описания на участниците. Да кажем, че положението тук се е подобрило, тъй като Идлин наистина взема на сериозно "Избора" и започва да общува по-често с момчетата и въобще държанието й спрямо тях също се е променило. Някои от тях наистина ми станаха симпатични, а и успях да ги запомня. Освен тях имаше и повече присъствие на Америка и Максън, които нямаше как да бъдат пропуснати. Тяхната любов е все така чиста и дълбока още от самото начало.

Макар и доста добрия замисъл на целия развой на нещата. Кас наистина е докарала всичко, както трябва, но някак си не ми се връзва. Още от самото начало си знаех, че ще има някакъв обрат. Тогава всичко стана много бързо за мен, аИди сама призна своите чувства, които ако човек бъде внимателен, от раз ще познае кой ще бъде следващият крал на Илеа. Не мога да кажа, че не я разбирам, защото в ревюто на предната книга написах, че аз също бих постъпила точно като нея във всяко едно отношение. Двете с нея бихме били Best Friends Goals. Бих се радвала на открити разговори с нея. Ах, мечти, мечти...
дали това, че си харесвах друг и че исках той да спечели, или пък че имах и друга теория как ще протече всичко...Не знам кое влияе повече на мнението ми.

Кийра Кас е създала една изключително интересна поредица, с която съм преживяла всякакви мигове. С две думи съпреживявах всичко, което е написано от ръката на тази надарена жена. Кас е създала нещо не толкова срещано в литературата, а историята е толкова запленяваща, че ще ви хване от първите страници. В никакъв случай няма да сгрешите, ако още утре отидете в най-близката книжарница и си купите книгите. Даже ще ви поздравя за ИЗБОРА. На "Короната" давам 4 от 5, а на цялата поредица, не 5, а 50.

Няма коментари :

Публикуване на коментар